Hellekis_herrgård

Ångman+Markén = Utställning Hellekis Säteri

Mia Ångman och jag visste inte att vi var släkt. Det var konsten som förde oss samman.

Jag hade en separatutställning 2013 under temat Ursprung. Mia upptäckte då av en slump, genom ett google-sök, att hennes farfar var avporträtterad och en del av min utställningen. Hon kontaktade mig och vi insåg att vi hade ett gemensamt ursprung i våra förfäder i Arksjön, Dorotea (Västerbottens län). Vi var fullständigt okända för varandra, men släkt!
Anledningen att vi inte kände till varandra bottnade i en klassisk familjehemlighet; den förstfödde hemmansägarsonen inleder en relation med pigan vilket resulterade i två ”oäktingar”, och en hel del skam. (Jag är barnbarn till en av dessa ”oäktingar”)

Men Mia och jag är inte bara släkt. Vi är också konstnärliga och målar figurativt. Mia är klok, intressant och snäll, och hon har gett mig pusselbitar till min släkthistoria!

Nu i sommar har vi vår första gemensamma utställning på Hellekis Säteri. Vi bjuder in nyfikna, konstvänner & ”oäktingar” till vår utställning PRIMA MATERIA! (En titel från alkemistisk magi, betyder ungefär ”urmaterialet ur vilket allt uppstår”).

VARMT VÄLKOMNA på vernissage!
Lördag 23 juli, kl:13.00-17:00 i det stora växthuset på Hellekis Säteri. (Kinnekulle, nära Lidköping)
Utställningen pågår tom 5 aug? ????

/Angelica Markén

Hellekis_herrgård

Share Button