MonoAnem_2_165_stop_450px

NeXT

MONOmani 25 mars 2012, Teater Trixter, Göteborg


Text från Petra Revenues blogg:
Varje människa – en egen värld. Ett rum utan väggar- men med ett bultande hjärta. En fix ide möblerad med själ. Monomani är dörrar. Öppna en. Kliv in i ett rum. Se där en röd fläta, en liten apa med för stora hörlurar, en skapare av ett nytt rike, ett kärleksbrev. Var inte rädd. Stäng försiktigt och öppna en ny; Se ett bankvalv med döda fåglar, Tomas Ravelli, ett rån som inte borde begås och en tjurfäktare som inte gråtit i hela sitt liv. Se siden. Stäng en av dörrarna-öppna två, öppna samma igen om du vill, stå öga mot öga med bockstensmannen, öppna och se dom som protesterar, en ska begå våld, en förvandlas till en humla efter att ha försökt elda upp sin man, grilla- en säger Tack men glömmer till vem han håller talet. Öppna en dörr, se alla dom som det talas till, se kvinnan som måste räddas från avsändaren själv, öppna den sista-kliv in. Det är du som sitter där och drömmer. Möblera om en aning- bli privat- innan du låser och ger nyckeln till den leende lilla flickan som tillverkade den.

MonoMani har premiär den 25 mars. Monomani är skådespel, bröd och konst. En helafton med fler beståndsdelar än vad du kanske är van vid. Vi komponerar en konstupplevelse som ser olika ut från kväll till kväll. Inom kort kommer en meny med föreställningar/konst/performances att presenteras på hemsidan. Monomani kommer även att turnera. Då skapar vi aftonen tillsammans med dig som arrangerar. Vi samarbetar då gärna även med lokala konstnärer.

Monomani skapas av; Peter Alfredsson, Lars Andersson, Mikael Kyrklund och Ingvar Örner. Petra Revenue, Frederik Nilsson, Tina Lenne, Björn Knutsson, Ger olde Monnikhof, Evalena Ljung-Kjellgren, Terje Hinberg Larsen och Beatrice Berggren samt Karin Blixt och ett stort antal inbjudna gäster som presenteras under resans gång.

MonoMani öppnar med BMW-artgroup; Francine Blackburn, Angelica Markén, Hege Wendelbo.

Datum; 26, 27, 28, 29 mars
1, 2, 6, 15, 18, 19 april.  (Fler datum släpps efterhand)

Share Button